Nieuws bij Oud London

Helft tourploegen kiest Utrechtse Heuvelrug als uitvalsbasis
 

Bijna de helft van de 22 wielerploegen die begin juli in Utrecht van start gaan voor de Tour de France kiezen de Utrechtse Heuvelrug als uitvalsbasis. Vier hotels in de regio ontvangen tussen 1 en 5 juli a.s. samen maar liefst tien professionele wielerteams. Vooral de goede ontsluiting van het gebied en de prima trainingsmogelijkheden op de Utrechtse Heuvelrug vallen bij de wielrenners in de smaak, zo blijkt.

Rond Postillion Hotel Bunnik (3 ploegen), Amrâth Hotel Maarsbergen (2 ploegen), Hilton Parc Soestduinen (2 ploegen) en Hotel Oud London in Zeist (3 ploegen) is het begin juli een drukte van belang als de professionele wielerformaties rond deze hotels hun kamp opslaan. Onder de ploegen (waarvan de namen van de Tourorganisatie niet mogen worden gepubliceerd) bevinden zich diverse ploegen met Nederlandse renners en ook één van de topfavorieten voor de eindoverwinning van de komende Ronde van Frankrijk.


‘Heuvelrug fantastisch fietsgebied’

Een belangrijke reden voor de profploegen om te kiezen voor Utrechtse Heuvelrug zijn de fantastische trainingsmogelijkheden in ons gebied”, zegt manager Jeanette Leferink van Amrâth Hotel Maarsbergen. “De Utrechtse Heuvelrug beschikt niet alleen over een geweldig netwerk aan schitterende fietsroutes en rustige binnenwegen, maar is ook prima ontsloten waardoor de ploegen via een directe snelwegverbinding vlug in Utrecht zijn voor de ploegenpresentatie en de start.” 

Komst wielrenners goed voor toerisme

Het recent gestarte Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei is blij met de komst van de wielerploegen naar de regio. “Het toont nog maar eens aan wat een geweldig gebied we hier hebben”, zegt directeur Michiel van der Schaaf. “Veel bewoners en toeristen die hier komen of zijn geweest weten dat al, door de komst van de Tour de France naar Utrecht kunnen we dat nu aan nog meer mensen vertellen. Ook economisch is dat van groot belang; met een opbrengst van zo’n 325 miljoen euro per jaar, 1,8 miljoen overnachtingen en 20.000 banen zijn toerisme en recreatie belangrijk voor de Utrechtse Heuvelrug.”


Van der Schaaf is ook blij met het initiatief dat ondernemers in de regio nemen. “Niet alleen de hotels leveren een belangrijke bijdrage, in diverse gemeentes slaan de ondernemers de handen in een. Goede voorbeelden zijn Bunnik en Zeist waar in de dagen rond de Grand Départ van alles te doen is. In Zeist bijvoorbeeld serveert de Hermitage een speciaal menu, wordt er speciale kaas en wijn verkocht, heeft Oud London een speciaal vergader-arrangement bedacht en is in Figi de première te zien van de nieuwe promotiefilm van het mondiale fietsenmerk Trek. Fantastisch hoe ondernemers elkaar vinden en enthousiast maken.“

Meer informatie is te lezen op www.uitopdeheuvelrug.nl.
 

Laat ons u bellen

Uw naam*
Onderwerp
Telefoonnummer *
E-mail *
Betreft datum
Bel mij terug op
Voeg notitie toe Lees hier wat andere gasten van
Oud London vinden