Direct boeken bij Hotel Restaurant Oud London garandeert u altijd de laagste prijs tov andere boekingswebsites zoals bijvoorbeeld booking.com, hotels.com of trivago.nl. » Lees meer

 

Expositie Tot Slot Vrijheid in Slot Zeist!

Galatea tentoonstelling

Gevluchte kunstenaars in Nederland
Vrijheid is een voorwaarde voor het maken van kunst. Weinig beroepsgroepen hebben zo te lijden onder onvrijheid als kunstenaars. Onder de honderdduizenden vluchtelingen uit landen als Oekraïne, maar ook Syrië, Irak of Afghanistan bevinden zich veel kunstenaars. In meerdere gevallen hadden zij in hun land van herkomst een grote naam opgebouwd, maar in hun nieuwe thuisland moeten zij altijd weer een nieuw bestaan zien op te bouwen. Om deze kunstenaars een podium te bieden organiseert de Galatea Foundation jaarlijks een tentoonstelling op een prominente locatie.

Slot Zeist
De locatie van de jaarlijkse Galatea tentoonstelling wisselt per jaar. Dit jaar is de tentoonstelling onder de titel Tot Slot- Vrijheid van 13 mei tot en met 26 juni te zien in Slot Zeist. Het is nu voor een paar weken een toevluchtsoord voor gevluchte kunstenaars.

Galatea Foundation
De Galatea Foundation geeft Nederlandse kunstenaars met een migratieverleden een platform. Op deze manier wordt deze kunstenaars de mogelijkheid geboden te integreren in onze maatschappij en deze te verrijken. De ondersteuning vanuit de Galatea Foundation is erop gericht de kwaliteit van kunst in onze samenleving te bevorderen.

Kunst verbindt en gaat voorbij grenzen
Maar het mooiste resultaat van de jaarlijkse Galatea Tentoonstelling is om te zien dat kunst verbindt en voorbij grenzen gaat. Door de aanwezigheid van veel kunstenaars bij de expositie krijgen de bezoekers de mogelijkheid hen te ontmoeten en met hen te spreken over hun werk en hun situatie in Nederland. In combinatie met hun aangrijpende kunstwerken levert dit unieke momenten op.

 

 

Oud London Specials

Galatea tentoonstelling - Tot Slot Vrijheid

Expositie in Slot Zeist

Personeel gezocht!

Wil je deel uitmaken van ons geweldige team?

TheFork

Meeting review

Tripadvisor

Hotel Restaurant Oud London

De website www.oudlondon.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.Accepteren Meer informatie