Slot Zeist

Boek een kamer

Slot Zeist

Geschiedenis

Aan de zuidkant van Zeist, aan de rand van de bebouwde kom, ligt het indrukwekkende Slot Zeist. Het is een groot complex, wat hoofdzakelijk bestaat uit het omgrachte slot en de bebouwing aan het Broeder- en Zusterplein, aan weerszijden van de Nassau Odijklaan. Het 17e-eeuwse Slot Zeist is overweldigend, warm en excentriek. Anders dan doet vermoeden, bestaat Slot Zeist uit drie afzonderlijke gebouwen. Een 'Corps de Logis' (hoofdgebouw) met twee zelfstandige bouwhuizen (vleugels). Deze bouwdelen zijn weliswaar bouwkundig met elkaar verbonden maar functioneel hadden zij nauwelijks een relatie met elkaar.

Wat kunt u er zien en doen?

Slot Zeist wordt momenteel gebruikt voor diverse doeleinden zoals congressen, vergaderingen, evenementen, bruiloften en exposities. De capaciteit van de vergaderzalen in Slot Zeist loopt van 8 tot maximaal 150 personen. 

In de rechtervleugel, op de begane grond, ligt de Orangerie van Slot Zeist. De orangerie is de ideale plek om na een wandeling of fietstocht door de Utrechtse Heuvelrug te pauzeren. In de culturele vleugel van Slot Zeist worden het hele jaar door exposities georganiseerd.

Rondleidingen

Er zijn ook rondleidingen door het Slot en haar prachtige stijlzalen. De gidsen van Gilde Zeist kennen alle "geheimen" van het indrukwekkende monumentale pand. Meer informatie over de rondleidingen vindt u hier. De agenda voor de rondleidingen die al gepland staan opent u hier.

Meer informatie

Voor meer informatie, openingstijden en een overzicht van alle tentoonstellingen en evenementen, klik hier.

Slot Zeist
Zinzendorflaan 1
3703 CE Zeist
Algemeen: 030 - 721 06 00 / Brasserie: 030 - 721 06 01 / Exposities: 030 - 69 21 703

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang exclusieve aanbiedingen

Inschrijven nieuwsbrief

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer Informatie